2023 SISE Bedelsiz Hisse Tahmini

1.423

1 Şubat 2023 EconomIcon




2023 Yılında SISE Bedelsiz Verecek mi? SISE Hangi Yıllarda Bedelsiz Verdi? Tüm Detaylar Yazımızda…

Borsa İstanbul’un piyasa değeri en yüksek hisselerinin başında olan Şişecam (SISE), güçlü performansı ile bugüne kadar yatırımcılarını mutlu etti! Son 5 yılda oldukça yüksek getiri sağlayan SISE yatırımcılar tarafından en çok sevilen hisselerin başında geliyor. Şişecam bugüne kadar birçok defa bedelsiz sermaye arttırımı yaptı. Yaptığı tüm bedelsiz sermaye arttırımlarında ise eski fiyatına tekrar yükselerek güçlü performans görünümünü korudu. Peki SISE 2023 yılında bedelsiz verecek mi? Şişecam hangi yıllarda bedelsiz sermaye arttırımı yaptı? Tüm detaylar aşağıda….

Bedelsiz Sermaye Arttırımı Ne Anlama Gelmektedir?

Bedelsiz sermaye arttırımı borsada bulunan şirketlerin iç kaynaklarını kullanarak sermayelerini yükseltme işlemidir. Şirketler sermayelerini yükseltirken bedelli sermaye arttırımının tam tersi olarak yatırımcılardan herhangi bir bedel ya da para talep etmezler. Bu sermaye yükseltimi şirketin iç kaynaklarından karşılanmaktadır. Genelde olumlu bir etken olarak görülen bedelsiz sermaye arttırımı aslında olağan bir gelişme olarak değerlendirilebilir. Bunun nedeni ise bedelsiz sermaye arttırımı sonucunda şirketlere herhangi bir para girişi gerçekleşmemektedir. Sadece pay senedinin bölünmesi sonucu hisse yatırımcılara daha erişilebilir ve ucuz fiyatlı gözükmektedir. O nedenle genellikle bedelsiz sonrası hisse fiyatında yükseliş görülür.

Şişecam Ne Zaman Bedelsiz Verdi? SISE Bedelsiz Geçmişi! Şişecam Temettü Geçmişi!

Şişecam (SISE) Son 10 yılda toplamda 6 defa bedelsiz sermaye arttırımı yapılmıştır. Aşağıdaki listede SISE temettü geçmişini ve SISE bedelsiz geçmişi göreceksiniz…

Listede de görüldüğü gibi SISE 2012 yılından bugüne 6 defa bedelsiz sermaye arttırımı yapmıştır. En fazla yaptığı bedelsiz sermaye arttırımı ise 2012 yılında %10,85 oranındadır.




SISE Bedelsiz Potansiyeli!

Şişecam’ın yüksek oranda bedelsiz potansiyeli bulunmaktadır. Şirketin özkaynaklarının ödenmiş sermayesine bölünerek bulunan bu oran ile borsada SISE 67. sırada bulunmaktadır. Aşağıda Şişecam’ın bedelsiz potansiyelini inceleyebilirsiniz.

SISE 2023 Yılında Bedelsiz Verecek mi?

Şirketin bedelsiz geçmişine baktığımızda son 10 yılda 6 kere bedelsiz verdiğini görüyoruz. Özellikle dördüncü çeyrek 2022 döneminde gelecek bilanço da SISE’nin 2023 yılında bedelsiz verme olasılığını oldukça etkileyecek. Şirketin bu yıl bedelsiz sermaye artırımı yapması için özkaynaklarında ciddi bir oranda artış yaşanması gerekmekte. Yaşanan artış ile birlikte SISE’nin 2023 yılında bedelsiz verme ihtimali oldukça yükselecektir. Bu nedenle dördüncü çeyrek 2022 bilançosu 2023 bedelsiz tahmini için asıl önemli etken olacaktır. SISE bilançosunu web sitemizin bilançolar kategorisinde en hızlı şekilde yayımlayacağız. SISE dördüncü çeyrek bilançosunu incelemek için aşağıdaki yazıya tıklayabilirsiniz. SISE hedef fiyat listesi ise yakında web sitemizde olacak.

SISE 4Ç22 Bilançosunu İncelemek İçin Tıklayınız




Uygulamamızı İndirmeyi Unutmayın