Yiğit Akü Malzemeleri Nakliyat Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. (YİĞİT), 28 Kasım 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı duyuruyla Çin merkezli batarya üreticisi Ganfeng LiEnergy ile yeni bir anlaşmaya imza attığını duyurdu. Bu gelişme, iki şirket arasındaki iş birliğinin derinleşerek lityum pazarına yönelik stratejik adımların atılacağını işaret ediyor.
Yeni Anlaşma ile Hedefler Büyüyor
16 Ağustos 2024'te duyurulan Stratejik İşbirliği Çerçeve Anlaşması sonrasında, 27 Kasım 2024 tarihi itibarıyla Yiğit Akü ve Ganfeng LiEnergy arasında lityum temelli enerji çözümlerine yönelik uzun vadeli bir ortaklık kararı alındı. Anlaşma kapsamında ele alınan ana faaliyet alanları şunlar:
Pil Yönetim Sistemleri
- Pil Hücreleri, Paketler ve Modüller
- Enerji Depolama Sistemleri
- İyon ve Enerji Yönetim Sistemleri
- Geri Dönüşüm Çözümleri
Türkiye ve Dünya Genelinde Büyüme
Yiğit Akü, bu stratejik iş birliği ile yalnızca Türkiye'de değil, global pazarda da güçlü bir konum hedefliyor. Lityum bazlı ürünlerin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması, enerji depolama ve sürdürülebilir teknoloji alanında önemli bir rol oynayacak. Şirket, enerji sektöründeki teknolojik dönüşüme katkıda bulunmayı ve ürün çeşitliliğini artırmayı amaçlıyor.
KAP Açıklaması
“16.08.2024 tarihinde Şirketimiz ile Ganfeng LiEnergy arasında Stratejik İşbirliği Çerçeve Anlaşması imzalanmış ve 16.08.2024 tarihinde Şirketimizin KAP sayfasında duyrulmuştu. Şirketimiz ile Ganfeng LiEnergy arasında bu kez 27.11.2024 tarihi itibariyle lityum pazarını genişletme konusunda yakın işbirliği için uzun vadeli bir stratejik ortaklık kurulmasına karar verilmiştir.
Söz konusu ortaklıklığın pil hücreleri, modüller, paketler, enerji depolama sistemleri, pil yönetim sistemleri, enerji yönetim sistemleri ve geri dönüşüm dahil iyonla ilgili ürünlerin üretimi konusunda faaliyet göstermesi planlanmaktadır.
Bu işbirliği ile Ganfeng LiEnergy'in endüstriyel zincirinin güçlü yönlerini ve ekolojik kaynaklarını Şirketimizin ise uzmanlığı ve uluslararası erişimiyle bir araya getirerek tamamlayıcı avantajlar elde edilmesi, Türkiye ve dünya çapındaki işbirliğinin genişletilmesi amaçlanmaktadır.”
Yorum Yaz
Bu habere yorum yapabilmeniz için GİRİŞ yapmanız gerekiyor.