Warren Buffett'ın Berkshire Hathaway'i, Temmuz ortasından bu yana 10 milyar doların üzerinde Bank of America (BAC) hissesini satarak manşetlere çıktı. Bu satış serisi, yatırım şirketinin BAC'deki hissesini %10'un altına getirdi.
Son satış çılgınlığı, yaklaşık 370 milyon dolarlık hissenin satıldığı 16. turu içeriyordu. Bu da önemli elden çıkarmanın arkasındaki mantık hakkında soruları gündeme getirdi.
Analistlerden Dikkat Çeken Yorum
Analistler, özellikle BAC'nin hisselerinin geçen Ekim ayından bu yana %75 arttığı göz önüne alındığında, hareketin kar alma ile bağlantılı olabileceğini tahmin ediyor. Bununla birlikte, bazıları kararın vergi lojistiğinden de etkilenebileceğine inanıyor.
Bir şirkette %10 hisseye sahip olan yatırımcılar, işlemleri ABD'ye bildirmelidir. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Berkshire'ın bu eşiğin altına düşme stratejisini açıklayabilecek üç aylık bazda değil.
İlginç bir şekilde, Berkshire Eylül ayı başlarında %10 hissesinin kısa bir süre altına düştü. Ancak 3. çeyrekte 3,5 milyar dolar değerinde BAC hissesini geri satın alarak varlıklarını bir an için geri itti.
Temmuz ayında bu satış trendinin başlamasından bu yana, BAC hisseleri %4'ün üzerinde düştü ve Buffett'ın pozisyondan tamamen çıkmayı düşünüp düşünmediğine dair spekülasyonlara yol açtı. Bu durum, JPMorgan ve Wells Fargo da dahil olmak üzere diğer bankalardaki hisseleri benzer şekilde tasfiye eden Buffett'ın geçmiş hamlelerini yansıtıyor.
Yorum Yaz
Bu habere yorum yapabilmeniz için GİRİŞ yapmanız gerekiyor.