2023 TUPRS Bedelsiz Hisse Tahmini

751

1 Şubat 2023 EconomIcon




2023 Yılında TUPRS Bedelsiz Verecek mi? TUPRS Hangi Yıllarda Bedelsiz Verdi? Tüm Detaylar Yazımızda…

Borsa İstanbul’un piyasa değeri en yüksek hisselerinin başında olan Tüpraş (TUPRS), güçlü performansı ile bugüne kadar yatırımcılarını mutlu etti! Son 5 yılda oldukça yüksek getiri sağlayan TUPRS yatırımcılar tarafından en çok sevilen hisselerin başında geliyor. Tüpraş bugüne hiç bedelsiz sermaye arttırımı yapmadı. Şirket bedelsiz sermaye arttırımı yerine iç kaynaklarını temettüye ayırmayı tercih ediyor. Fakat borsada en yüksek bedelsiz potansiyeli olan dördüncü hisse olarak yer alıyor. Peki TUPRS 2023 yılında bedelsiz verecek mi? Tüpraş hangi yıllarda bedelsiz sermaye arttırımı yaptı? Tüm detaylar aşağıda….

Bedelsiz Sermaye Arttırımı Ne Anlama Gelmektedir?

Bedelsiz sermaye arttırımı borsada bulunan şirketlerin iç kaynaklarını kullanarak sermayelerini artış gerçekleştirme işlemidir. Şirketler sermayelerini artırır iken bedelli sermaye arttırımının tam tersi olarak yatırımcılardan herhangi bir bedel ya da para miktarı talep etmezler. Bu sermaye artırımı şirketin iç kaynaklarından karşılanmaktadır. Genelde pozitif bir etken olarak görülen bedelsiz sermaye arttırımı aslında oldukça normal bir gelişme olarak değerlendirilebilir. Bunun nedeni ise bedelsiz sermaye arttırımı sonucunda şirketlere herhangi bir miktarda para girişi gerçekleşmemektedir. Sadece söz konusu hisse senedinin bölünmesi sonucu hisse yatırımcılara daha erişilebilir ve uygun fiyatlı gözükmektedir. O nedenle genellikle bedelsiz sonrası hisse fiyatında yukarı yönlü hareketler görülür.

Tüpraş Ne Zaman Bedelsiz Verdi? TUPRS Bedelsiz Geçmişi! Tüpraş Temettü Geçmişi!

Tüpraş (TUPRS) Son 10 yılda toplamda 0 defa bedelsiz sermaye arttırımı yapılmıştır. Aşağıdaki listede TUPRS temettü geçmişini ve TUPRS bedelsiz geçmişi göreceksiniz…

Listede de görüldüğü gibi TUPRS 2003 yılından bugüne 0 defa bedelsiz sermaye arttırımı yapmıştır. Bu tabloya baktığımızda şirketin iç kaynaklarını temettü ödemelerine ayırdığını görüyoruz. Fakat bu durum şirketin bedelsiz sermaye arttırımı yapmayacağı anlamına gelmiyor.




TUPRS Bedelsiz Potansiyeli!

Tüpraş’ın yüksek oranda bedelsiz potansiyeli bulunmaktadır. Şirketin özkaynaklarının ödenmiş sermayesine bölünerek bulunan bu oran ile borsada TUPRS 4. sırada bulunmaktadır. Aşağıda Tüpraş’ın bedelsiz potansiyelini inceleyebilirsiniz.

TUPRS 2023 Yılında Bedelsiz Verecek mi?

Şirketin bedelsiz geçmişine baktığımızda son 10 yılda 0 kere bedelsiz verdiğini görüyoruz. Özellikle dördüncü çeyrek 2022 döneminde gelecek bilanço da TUPRS’ın 2023 yılında bedelsiz verme olasılığını oldukça etkileyecek. Şirketin bu yıl bedelsiz sermaye artırımı yapması için özkaynaklarında ve diğer finansallarında ciddi bir oranda artış yaşanması gerekmekte. Yaşanan artış ile birlikte TUPRS’ın 2023 yılında bedelsiz verme ihtimali oldukça yükselecektir. Bu nedenle dördüncü çeyrek 2022 bilançosu 2023 bedelsiz tahmini için asıl önemli etken olacaktır. TUPRS bilançosunu web sitemizin bilançolar kategorisinde en hızlı şekilde yayımlayacağız. TUPRS dördüncü çeyrek bilançosunu incelemek için aşağıdaki yazıya tıklayabilirsiniz. TUPRS hedef fiyat listesi ise yakında web sitemizde olacak.

TUPRS 4Ç22 Bilançosunu İncelemek İçin Tıklayınız

Uygulamamızı İndirmeyi Unutmayın