2023 SISE Hisse Yorumu ve Teknik Analizi

414

20 Mart 2023 EconomIcon



Şişecam (SISE) Fiyatı Hakkındaki Gelişmeler Yatırımcılar Tarafından Merakla Takip Ediliyor? SISE’de Son Durum ve SISE Hisse Yorumu

Şişecam Fabrikaları (SISE), Borsa İstanbul’da yatırımcılar arasında en çok ilgi gören şirketlerin başında geliyor. Özellikle sektöründe faaliyet gösteren tek ve lider hisse olması ise yatırımcıların ilgi göstermesindeki en önemli nedenlerden biri. Şirketin ülkemizdeki faaliyetlerinin yanında 160 ülkeye ihracat yapıyor olması ise inanılmaz derecede önemli bir faktör. Bu bağlamda şirketin kasasına yüksek miktarda döviz giriyor ve bu durumda SISE bilançosuna oldukça olumlu yansıyor. Şişecam’ın otomotiv sektöründe birlikte çalıştığı markalar arasında Mercedes, Ford ve BMW gibi dünya devleri yer alıyor. Son dönemde ise Türkiye’nin yerli otomobili olan TOGG ile yaptığı işbirliği yatırımcıları oldukça sevindirdi. Togg üretiminde sona gelinmesi ve rekor sayıda gelen sipariş talebi ile birlikte SISE ve TOGG işbirliği hisse fiyatlarına pozitif yansıyabilir. Yukarıda da belirttiğimiz gibi SISE, Türkiye sınırları içerisinde lider konumda yer alırken Dünya’da ise sayılı cam üreticilerinin arasında yer alıyor. Uzun vade yatırımcılarının hiç düşünmeden portföylerine ekleyebilecekleri özel hisselerden birisi.




SISE Teknik Analizi

SISE teknik analizi için yukarıda da görebileceğiniz gibi bir grafik hazırladık. Bu grafiğe göre SISE için değerlendirme ve yorum yapacağız.

SISE güncel olarak 45,18 TL’den işlem görüyor. Hisse için indikatörlere bakacak olursak ilk ve en önemli indikatörümüz olan RSI önemli seviyelerde yer alıyor. RSI 50 seviyesi hisse fiyatlanması için güçlü bir seviye. İndikatörün 50 üzerinde kalması pozitif görünümün devam edebileceğini bizlere gösteriyor. MACD indikatörümüzde ise negatif görünüm devam ediyor. Kırmızı çubukların uzayarak devam etmesi hisse fiyatında düşüşün devam edebileceğini gösteriyor. Fakat MACD indikatöründeki bu kırmızı çubukların yerini beyaz çubuklara yani nötr görünüme bırakması ise oldukça mümkün görünüyor. Parabolic Sar indikatörümüz ise mum çubuklarının üstünde yer alıyor. Bu indikatörün mum çubuklarının üstünde yer alıyor olması negatif trendin devam ettiği anlamına geliyor. Fakat çubukların üstündeki kısa ve seyrek noktalar olması düşüş görünümünün çok uzun sürmeyeceği anlamına geliyor.




Destek ve dirençlere bakacak olursak, 44,40 seviyesi oldukça önemli bir destek olarak karşımıza çıkıyor. Hissenin kapanışlarda bu seviyenin üstünde kalması yeni bir toparlanmanın gelebileceğine dair sinyaller üretebilir. Hissenin 44,40 TL altına düşmesi durumunda ise düşüş derinleşebilir ve 38,12 TL seviyesine doğru bir yolculuk görülebilir. Direnç seviyesine baktığımızda ise ilk ve önemli direncimiz 47,54 TL seviyesinde bulunuyor. Hisse eğer destek seviyesinde tutunur ve kendini toparlar ise bu seviye hedef olarak belirlenebilir. 47,54 TL seviyesinin aşılması ile birlikte de 50,30 TL seviyesi yani tüm zamanların en yüksek seviyesi yeni hedef olacaktır.

SISE 4 Saatlik Teknik Analizi

SISE 4 saatlik grafiğinde ise son durum yukarıdaki gibidir.

Bu yazımızda sizler için SISE hisse yorumu, SISE teknik analizi ve SISE için önemli seviyelerden bahsettik. Teknik analizlerin kesin sonuçlar vermeyeceğini ve bu analizin bir yatırım tavsiyesi olmadığını unutmayınız. En iyi kararı kendiniz vereceğinden eminiz.

Şişecam bilanço değerlendirmesi için aşağıdaki yazıya tıklayabilirsiniz.

SISE bilanço değerlendirmesi için TIKLAYINIZ.




Uygulamamızı İndirmeyi Unutmayın