2023 KOZAL Teknik Analizi ve Hisse Yorumu

433

10 Mart 2023 EconomIcon

Koza Altın (KOZAL) Hisse Senedi İçin Teknik Analiz ve Yorum

2023 yılı için Koza Altın (KOZAL) için teknik analiz ve yorumumuzu aşağıda bulabilirsiniz.

Dirençler: 19.54

Destekler: 28.04

Maden sekötünün önemli şirketlerinden birisi olan KOZAL 2023 yılında güçlü bir performans sergileyerek yatırımcılarını sevindirdi. Şirket oldukça fazla alanda faaliyet gösterirken diğer sektörlerde de ortaklıkları bulunuyor. Şirketin başlıca faaliyet alanları ise altın madencilik işlemeleri. Şirketin web sitesine girdiğimiz zaman özellikle çalışanlarına oldukça önem verdiğini anlıyoruz. KOZAL ülkemizde “en iyi iş verenler” lisansı ve “great place to work” lisansını alan, çalışanlarına değer veren bir şirket. Şirketin ayrıca sosyal sorumluluk projeleri de aktif olarak devam ediyor. Bu bağlamda şirketin oldukça sosyal ve aktif olduğunu söylemek mümkün.

KOZAL temel verilerini kısaca değerlendirecek olursak, dördüncü çeyrekte net satışlarını %5 oranında azalarak 1.09 milyar TL miktarında satış geliri elde etmiş durumda. Net satışlardaki düşüş ile bilrikte net kar ise %21 düşerek 899.98 milyon TL miktarında gerçekleşti. Şirketin net borcu bulunmamakla birlikte net nakdi 9.87 milyar TL miktarında bulunuyor. Bu durumda şirketin net nakit durumu oldukça pozitif. F/K değeri 16.20 ve
PD/DD oranı ise 5.48 seviyesi ile sektörün üzerinde fiyatlanıyor.  

KOZAL Hisse Teknik Analizi

KOZAL teknik değerlendirmesini yapacak olursak, MACD indikatörü güçlü toparlanma sinyalleri vermeye devam ediyor. Kırmızı çubukların ardından beyaz çubukların kısalarak yeşile doğru gitmesi pozitif bir görünüm sağlıyor. RSI indikatörü bize pozitif sinyaller veriyor. Bunun nedeni ise indikatörün 50 seviyesinin altında yukarı doğru ilerliyor olması. Parabolic sar indikatörü ise negatiften pozitife geçerek olası yükselişin devamını destekliyor.

Hisse son 4 gündür düşüş bazlı kapanışlar yapıyor. 19.54 desteğinin üzerinde kalması gerekiyor. Eğer bu desteğin üzerinde tutunamaz ise hisseyi 16.64 destek seviyesi bekliyor olacak. Olası düşüşün sonlanması ile birlikte destek seviyesinin üstünde bir süre kalınabilir ise 28.04 direnç seviyesi ve arıdından 29.78 direnç seviyesi görülebilir.

KOZAL hedef fiyatlarını yakın zaman içerisinde sitemizin “BLOG” kategorisinde sizlerler paylaşacağız. Paylaşacağımız yazıda KOZAL için hedef fiyat vermiş yatırım şirketlerinin ve aracı kurumların bilgileri yer alacak.

KOZAL hedef fiyatlarını ve tavsiyelerini incelemek için TIKLAYINIZ

Uygulamamızı İndirmeyi Unutmayın