2023 İhracat Oranı En Yüksek 20 Hisse

699

12 Mayıs 2023 EconomIcon



Borsa İstanbul’da En Çok İhracat Yapan Şirketler Hangileri?

Borsa İstanbul şirketlerinden birçoğu yüksek ihracat oranlarına sahip. Ülkemizde faaliyet gösteren şirketler yurtdışına mallarını ihraç ederek döviz bazında yüksek paralar kazanmaya devam ediyor. Özellikle doların 19 TL’yi geçmesi ile birlikte ihracat oranı fazla olan şirketlerin bilançoları ihracat oranı az olan şirketlerin bilançolarına göre daha güçlü görünüme sahip durumda. Borsanın en çok ihracat yapan şirketlerini aşağıda sizler için listeledik…

TIKLA VE SATIN AL




İhracat Oranı En Yüksek Şirketler

Aşağıdaki listede Borsa İstanbul’da en yüksek ihracat oranına sahip hisseleri görmektesiniz. Listede dikkat çeken detaylardan biri ise ihracatı en yüksek hisselerden büyük bir kısmının gıda sektöründe faaliyet gösteren hisseler olması. Buna göre borsamızda gıda sektörünün en yüksek ihracat yapan sektörlerden biri olduğunu söylemek de mümkün.

En Yüksek İhracat Oranına Sahip BIST100 Şirketleri

Borsa İstanbul’un en önemli endekslarıindne biri olan BIST100 endeksinin içinde bulunan hisselerden ihracat oranı en yüksek şirketleri görmektesiniz. Özellikle daha az riskli yatırımlar yapmak isteyenlerin seçim yaptığı BIST100 endeksi için ihracat oranının oldukça önemli olduğunu düşünüyoruz.

Uygulamamızı İndirmeyi Unutmayın