2023 GESAN Bedelsiz Hisse Tahmini

927

31 Ocak 2023 EconomIcon




2023 Yılında GESAN Bedelsizi Ne Zaman Verecek? GESAN Hangi Yıllarda Bedelsiz Verdi? Tüm Detaylar Yazımızda…

Borsa İstanbul’un piyasa değeri en yüksek hisselerinden biri olan Girişim Elektrik (GESAN), güçlü performansı ile bugüne kadar yatırımcılarını mutlu etti! Son 1 yılda oldukça yüksek getiri sağlayan GESAN yatırımcılar tarafından en çok sevilen hisselerin başında geliyor. Girişim Elektrik bugüne kadar bir defa bedelsiz sermaye arttırımı başvurusunda bulundu. Şirketin bedelsiz başvursusu henüz SPK onayı beklemektedir. Yaptığı bedelsiz sermaye arttırımı %300 oranında olup başvuru Kasım ayının sonunda yapılmıştır. Peki GESAN 2023 yılında bedelsizi ne zaman verecek? Girişim Elektrik hangi yıllarda bedelsiz sermaye arttırımı yaptı? Tüm detaylar aşağıda….

Bedelsiz Nedir?

Bedelsiz sermaye arttırımı şirketlerin iç kaynaklarını kullanarak sermayelerini bedelsiz olarak arttırma işlemidir. Şirketler sermayelerini arttırıken bedelli sermaye arttırımının tam tersi olarak hissedarlardan herhangi bir bedel talep etmezler. Bu bedelsiz sermaye arttırımı şirketin iç kaynaklarından karşılanır. Genel olarak pozitif bir etken olarak görülen bedelsiz sermaye arttırımı aslında nötr bir gelişmedir. Bunun nedeni ise bedelsiz sermaye arttırmı sonucunda şirkete herhangi bir para girişi olmamaktadır. Sadece hisse fiyatının bölünmesi sonucu hisse yatırımcılara daha erişilebilir ve uygun fiyatlı gözükmektedir. O nedenle genelde bedelsiz sonrası hisse fiyatında artış görülmektedir.




Girişim Elektrik Ne Zaman Bedelsiz Verdi? Girişim Elektrik Bedelsiz Geçmişi! Girişim Elektrik Temettü Geçmişi!

Girişim Elektrik (GESAN) Son 1 yılda toplamda 1 defa bedelsiz sermaye arttırımı başvurusu yapımıştır. Aşağıdaki listede GESAN temettü geçmişini ve GESAN bedelsiz geçmişi göreceksiniz…

Listede de görüldüğü gibi GESAN 2021 yılında halka arz olmasının ardından 2022 yılında bedelsiz sermaye arttırımı yapmıştır. Girişim Elektrik bedelsiz başvurusu şuan SPK tarafından kabul aşamasındadır. GESAN bedelsiz tarihi 1-2 ay içerisinde gerçekleşmesi beklenmektedir.

GESAN Bedelsiz Potansiyeli!

Girişim Elektrik’in yüksek oranda bedelsiz potansiyeli bulunmaktadır. Şirketin özkaynaklarının ödenmiş sermayesine bölünerek bulunan bu oran ile borsada GESAN 123. sırada bulunmaktadır. Aşağıda Girişim Elektrik’in bedelsiz potansiyelini inceleyebilirsiniz.




GESAN 2023 Yılında Bedelsizi Ne Zaman Verecek?

Şirketin bedelsiz geçmişine baktığımızda son 1 yılda 1 defa bedelsiz başvurusu yaptığını görüyoruz. Özellikle 4Ç22 döneminde gelecek bilanço da GESAN’In 2023 yılında bedelsiz verme tarihi konusunda belirleyici olacaktır. Şirketin bu yıl tekrar bedelsiz sermaye arttımı yapması için özkaynaklarınıda ciddi bir oranda artış yaşanması gerekiyor. Yaşanan artış ile birlikte GESAN’nin 2023 yılında bedelsiz onayı alma süresi 1-2 ay olarak tahmin edilmektedir. Bu nedenle 4Ç22 bilançosu 2023 bedelsiz tahmini için asıl önemli etken olacaktır. GESAN bilançosunu web sitemizin bilançolar kategorisinde en hızlı şekilde yayımlayacağız. SMRTG dördüncü çeyrek bilançosunu incelemek için aşağıdaki yazıya tıklayabilirsiniz. SMRTG hedef fiyat listesi ise yakında web sitemizde olacak.

GESAN  4Ç22 Bilançosunu İncelemek İçin Tıklayınız

Uygulamamızı İndirmeyi Unutmayın